You are currently viewing Et køkken i bryllupsgave er absolut ikke en dårlig idé

Et køkken i bryllupsgave er absolut ikke en dårlig idé

Et nyt køkken i bryllupsgave kan godt være en både kompliceret og dyr proces. Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være. Prisen afhænger af mange forskellige ting – lige fra materialer og design til størrelse og indretning.

Men I kan faktisk godt få et super lækkert køkken uden at det sprænger budgettet. Prisen på et nyt køkken kan være meget forskellig fra forhandler til forhandler, og der er en række ting, som påvirker jeres køkkenbudget.

Læs med i denne guide og få råd til, hvordan I får drømmekøkkenet med få og billige midler og ikke mindst, hvordan I får mest ud af jeres køkkenbudget.

Størrelsen er afgørende

Prisen på det nye køkken afhænger af, hvor mange kvadratmeter I skal indrette. Derfor kan det være en god idé at starte med at tage udgangspunkt i, hvor mange kvadratmeter det drejer sig om, i stedet for at fastlægge et budget på forhånd.

Overvej om I har behov for et stort køkken, ellers kan et mindre køkken spare jer for en del penge. Prøv f.eks. at besøge aubo.dk. Her kan I se, hvilke muligheder I har og med sikkerhed finde det rigtige køkken.

Gør det selv

Handyman? For så kan I selvfølgelig også overveje at gøre det selv. Overvej om I selv har mod på projektet, i stedet for at lade håndværkere gøre arbejdet.

I kan spare en del penge ved at gøre det selv – måske bare noget af det, og så få professionelle til resten. Læg en plan for, hvad I selv vil stå for at montere og hvad andre skal gøre for jer.

Overvej bordpladen

Selve bordpladen er et afgørende element i køkkenet, men er også ofte en pristung investering. Brug derfor tid på at sætte jer godt og grundigt ind i de forskellige muligheder for valg af bordplade.

Der er både fordele og ulemper ved de forskellige bordpladers materialer, og jeres valg kan have afgørende betydning for det samlede køkken, men også for pengepungen.

Det første I bør tage stilling til er, hvilke materialer og egenskaber bordpladen skal have, så det matcher i forhold til, hvordan I vil bruge jeres køkken.

Genbrug gamle hvidevarer

Hvis I skal have skiftet det gamle køkken, kan det være en mulighed at beholde de eksisterende hvidevarer fra det gamle køkken og overføre dem til det nye.

Der er ingen grund til at gå ud og anskaffe sig nye hvidevarer, hvis de nuværende hvidevarer stadig virker, og kan genbruges. Nye hvidevarer er ikke blot en dyr post i budgettet, men kan også belaste miljøet yderligere.

Derfor bør I overveje om jeres eksisterende hvidevarer stadig kan fungere i det nye køkken. På den måde sparer I de penge I ellers ville have brugt på nye hvidevarer.

I samme forbindelse bør I se på om I kan undgå at skulle flytte eller udskifte VVS-installationer i form af el, vand og afløb og på den måde spare yderlige unødvendige udgifter. Der er derfor mange penge at tjene ved f.eks. genbrug af hvidevarer.