You are currently viewing Sådan klæder du dig på som bryllupsgæst

Sådan klæder du dig på som bryllupsgæst

Der er tit store forventninger til bryllupper til at blive “den perfekte dag”. Det kan være svært både for brudeparret til at få styr på alt, men også for gæsterne til at få styr på, hvad man skal have på. Man vil gerne være en god ven, og ikke ødelægge billederne!

En regel gælder for alle bryllupper: man skal ikke stjæle spotlightet fra brudgommen… eller værre, fra bruden! Man vil – og må – gerne skille sig ud, men hele aftenen skal ikke handle om ens skøre slips. Når det kommer til stil, farver og formaliteten, er der flere ting du skal tage hensyn til.

Dresscode

Det første du bør tjekke er, om der er en dresscode. Den vil som regel fremstå på bryllupsinvitationen, men det er også en god idé at tjekke med andre gæster eller brudgommen. Der kan opstå kulturelle forventninger, du ikke havde tænkt på.

Med formelle dresscodes såsom kjole og hvidt eller smoking er der ikke meget plads til tvivl. Her skal du bare sørge for at få styr på dit kjolesæt eller smoking. Men du kan stadig udtrykke din personlighed med en reversnål eller manchetknapper tilpasset formaliteten.

Hvis bryllupet er mindre formelt, såsom cocktail, eller der slet ikke er en dresscode, kan du ikke gå galt med et koksgrå eller marineblåt jakkesæt. Selv på en varm dag kan de pyntes op med en farverig lommeklud eller en sommerhat.

Årstiden

Du skal også være opmærksom på årstiden og vejret, når du vælger hvilket tøj du tager på til bryllup. De kan diktere alt fra de farver man bør vælge til hvor formelt dit outfit skal være – vinterbryllupper er sjældent casual.

Varme forårs- og sommerdage er mere til at holde ud, med et lyst jakkesæt. Tilføj et touch af farve med din butterfly eller lommeklud. Til vinterbryllup – eller noget der ligner en vinterdag – er mørke toner mere passende. Du kan igen bruge accessories til at spejle årstiden: pink, lilla eller lyseblå til en kold forårsdag, eller neutrale farver der komplimenterer de gule og røde blade om efteråret.

Dit look

Til alle typer bryllupper er accessories en god måde at udtrykke din personlighed og løfte dit outfit. Det er dog vigtigt, at de er tilpasset dresscoden, formaliteten og farvetemaet. Du kan slippe kreativiteten løs med din butterfly til et casual bryllup, mens manchetknapper hører til formelle lejligheder og bør matches forsigtigt med andet metal i dit look, såsom dit bæltespænde.

Lige meget hvor formelt eventet er, skal du sikre dig, at du er vejlplejet og klæder dig pænt. Find i Trendhims guide alt det, du skal huske, når du skal til bryllup: hvilke accessories passer til hvilke lejligheder, hvordan man tager dem på og matcher dem, såvel som alle mulige tips om, hvordan du sikrer dig, at jakkesættet passer, og hvornår det er acceptabelt at tage jakken af – eller endda hvordan du holder en fantastisk tale.

Så behøver du kun bekymre dig om, at være en engagerende gæst.

Mangler du at finde en god bryllupsgave, så find den her.